Η γιορτή του Ευαγγελισμού -μαζί με την εθνική μας γιορτή- είναι μέρα παραδοσιακά αφιερωμένη στον μπακαλιάρο. Παραλλαγές στο μαγείρεμα του θα βρούμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ωστόσο υπάρχουν μερικές που κερδίζουν πάντα τις προτιμήσεις και βέβαια, μία εμβληματική: ο τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Στην αγορά μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε παστό μπακαλιάρο και έτοιμο κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φιλέτο. Ο πρώτος θα χρειαστεί αρκετές ώρες ξαρμύρισμα ενώ ο δεύτερος μαγειρεύεται και πιο γρήγορα. (Περισσότερες πληροφορίες και tips σχετικά με τον μπακαλιάρο θα βρείτε εδώ).
Οι παρακάτω συνταγές θα σας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικούς καινούριους συνδυασμούς διατηρώντας ως βασική, την αγαπημένη πρώτη ύλη της ημέρας!
Ιάνθη Μιχαλάκη
Updated: 23/03/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/03/13