Follow us

Η γιορτή του μπακαλιάρου

Η γιορτή του μπακαλιάρου

Η γιορτή του Ευαγγελισμού -μαζί με την εθνική μας γιορτή- είναι μέρα παραδοσιακά αφιερωμένη στον μπακαλιάρο. Παραλλαγές στο μαγείρεμα του θα βρούμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ωστόσο υπάρχουν μερικές που κερδίζουν πάντα τις προτιμήσεις και βέβαια, μία εμβληματική: ο τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Στην αγορά μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε παστό μπακαλιάρο και έτοιμο κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φιλέτο. Ο πρώτος θα χρειαστεί αρκετές ώρες ξαρμύρισμα ενώ ο δεύτερος μαγειρεύεται και πιο γρήγορα. (Περισσότερες πληροφορίες και tips σχετικά με τον μπακαλιάρο θα βρείτε εδώ).
Οι παρακάτω συνταγές θα σας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικούς καινούριους συνδυασμούς διατηρώντας ως βασική, την αγαπημένη πρώτη ύλη της ημέρας!


Ιάνθη Μιχαλάκη

Updated: 23/03/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/03/13

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;