υλικά
3 μεγάλα ή 4 μικρά παντζάρια ψημένα ή βρασμένα
150 γρ. πράσινα σαλατικά (σπανάκι, ρόκα)
2 πορτοκάλια σε φετάκια χωρίς μεμβράνες
3/4 φλ. τσ. φέτα θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια
1/3 φλ.τσ. χοντροσπασμένη ή κομμένη στη μέση καρυδόψιχα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
για τη βινεγκρέτ:
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 σκ.σκόρδο λυωμένη
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε καλά τους βολβούς των παντζαριών, τους τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τους ψήνουμε στο φούρνο (μπορούμε και να τα βράσουμε αλλά ψητά γίνονται πιο νόστιμα). Οταν μισοκρυώσουν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας καλά τα υλικά. Σε απλωτή σαλατιέρα χοντροκόβουμε τα πράσινα σαλατικά και τα ανακατεύουμε με λίγη βινεγκρέτ. Απλώνουμε επάνω τις φέτες των παντζαριών, τα κρεμμυδάκια, το πορτοκάλι, τη φέτα, τα καρύδια και το δυόσμο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.