Υλικά:
6+1 σφιχτά αβγά, καθαρισμένα
1 κ. κ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
30 ml ξίδι από λευκό κρασί
120 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
80 γρ κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
1/2-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα (ένα στάδιο πριν τη σκόνη)
Παρασκευή
Βάζουμε τον ένα κρόκο του αβγού σε ένα μπολ μαζί με την μουστάρδα και το ξίδι και τον πολτοποιούμε. Σιγά-σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πάρει μια κρεμώδη υφή. Ανακατεύουμε στο μείγμα της τον μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Κόβουμε τα αβγά σε ροδέλες ή στα τέσσερα, τα βάζουμε σε ένα ρηχό μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Θ.Τ.