Follow us

Μαγειρίτσα θαλασσινών με φρέσκα χτένια, αβγά ρέγγας, μύδια και χορταρικά (του Γκίκα Ξενάκη)


Μαγειρίτσα θαλασσινών με φρέσκα χτένια, αβγά ρέγγας, μύδια και χορταρικά (του Γκίκα Ξενάκη)

Υλικά

8 φρέσκα χτένια
1 1/2 κιλό μύδια
1 ξερο κρεμμύδι μέτριο
6 μικρές πατάτες baby
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 τεμ. πράσο
1 ματσάκι μυρώνια
1 μαρούλι
30 gr σπανάκι
1/2 ματσάκι άνηθο
2 φυλλα nori
200 ml λευκό κρασί
χυμό λεμόνι
αβγά ρέγγας 20 gr
20 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μύδια. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν και όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Σουρώνουμε τον ζωμό και καθαρίζουμε τα μύδια από το κέλυφος. Τσιγαρίζουμε το πράσο, ρίχνουμε τον ζωμό να σιγοβράσει μαζί με τις baby πατάτες και την κρέμα γάλακτος. Αφού μαλακώσουν οι πατάτες χτυπάμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ να αποκτήσει πηχτή κρεμώδη υφή. Έπειτα προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα μυρώνια, τα μαρούλια, σπανάκι και βράζουμε για δυο περίπου λεπτά ίσα να μαλακώσουν τα χορταρικά. Τέλος προσθέτω την ψύχα από τα μύδια, τα αβγά της ρέγγας το μάραθο και τον άνηθο ψιλοκομμένα και τον χυμό λεμόνι σύμφωνα με την γεύση μας. Τέλος σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε τα χτένια και σερβίρουμε πάνω από την σούπα.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;