Είναι κάτι μέρες που ο καύσωνας δεν αντέχεται. Η συνεχής ζέστη εξουθενώνει και κανείς δεν έχει όρεξη ούτε να μαγειρέψει ούτε να φάει. Σηκώνεσαι επίτηδες νωρίς το πρωί για να ετοιμάσεις το μεσημεριανό κι όταν τελειώσεις σκέφτεσαι πως είχες κάνει λάθος προγραμματισμό γιατί ονειρευόσουν κάτι δροσερό, κάτι καλοκαιρινό. Καλοκαιρινό όχι μόνο ως προς τα υλικά που θα επιλέξεις για να μαγειρέψεις, αλλά και ως προς τη θερμοκρασία σερβιρίσματος τους. Θέλεις κάτι που θα βγει από το ψυγείο και θα το σερβίρεις κατευθείαν στο πιάτο σου ή γιατί τρώγεται και κρύο, όπως τα γεμιστά ή κάποια άλλα λαδερά είτε γιατί το ετοίμασες για να καταναλωθεί κρύο, όπως την πηχτή ή τις παγωμένες σούπες. Εκτός από τις διάφορες σαλάτες ωμών λαχανικών, που εξ ορισμού καταναλώνονται κρύες, υπάρχει μια σειρά από «σαλάτες» με ρύζι, ζυμαρικά ή όσπρια που είναι καλύτερες όταν σερβίρονται πολύ δροσερές. Όπως υπάρχουν και διάφορα είδη φαγητών όπου πρωταγωνιστεί το γιαούρτι και χρειάζονται ένα πέρασμα από το ψυγείο.
Updated: 17/06/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 19/06/14