Follow us

Δροσερά κι εύκολα

Δροσερά κι εύκολα

Είναι κάτι μέρες που ο καύσωνας δεν αντέχεται. Η συνεχής ζέστη εξουθενώνει και κανείς δεν έχει όρεξη ούτε να μαγειρέψει ούτε να φάει. Σηκώνεσαι επίτηδες νωρίς το πρωί για να ετοιμάσεις το μεσημεριανό κι όταν τελειώσεις σκέφτεσαι πως είχες κάνει λάθος προγραμματισμό γιατί ονειρευόσουν κάτι δροσερό, κάτι καλοκαιρινό. Καλοκαιρινό όχι μόνο ως προς τα υλικά που θα επιλέξεις για να μαγειρέψεις, αλλά και ως προς τη θερμοκρασία σερβιρίσματος τους. Θέλεις κάτι που θα βγει από το ψυγείο και θα το σερβίρεις κατευθείαν στο πιάτο σου ή γιατί τρώγεται και κρύο, όπως τα γεμιστά ή κάποια άλλα λαδερά είτε γιατί το ετοίμασες για να καταναλωθεί κρύο, όπως την πηχτή ή τις παγωμένες σούπες. Εκτός από τις διάφορες σαλάτες ωμών λαχανικών, που εξ ορισμού καταναλώνονται κρύες, υπάρχει μια σειρά από «σαλάτες» με ρύζι, ζυμαρικά ή όσπρια που είναι καλύτερες όταν σερβίρονται πολύ δροσερές. Όπως υπάρχουν και διάφορα είδη φαγητών όπου πρωταγωνιστεί το γιαούρτι και χρειάζονται ένα πέρασμα από το ψυγείο.

Updated: 17/06/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 19/06/14

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.