Follow us

Με τη δροσιά του γιαουρτιού

Με τη δροσιά του γιαουρτιού

Γιαούρτι τρώμε όλο το χρόνο, αλλά τώρα το καλοκαίρι το αγαπάμε περισσότερο γιατί μας δίνει δροσερές γεύσεις με λίγες θερμίδες. Παρόλο που δεν το συνηθίζουμε τόσο σαν συνοδεία φαγητών όσο οι εξ Ανατολής γείτονές μας, δεν παύει να συχνάζει στο καθημερινό μας τραπέζι, συνήθως σαν τζατζίκι ή στο πρωϊνό μας με φρούτα, τελευταία και σαν επιδόρπιο με γλυκά του κουταλιού. Δοκιμάστε, όμως, να σερβίρετε ένα παχύ, αυθεντικό γιαούρτι με τα ντολμαδάκια γιαλατζί και με όλα τα λαδερά σας (φασολάκια, μελιτζάνες ιμάμ, τουρλού, ακόμα και γεμιστά) και θα διαπιστώσετε πόσο ταιριάζει, καθώς η ορεκτική του οξύτητα ισορροπεί τη λιπαρότητα του φαγητού. Δοκιμάστε το ακόμα σαν σάλτσα σε πατατοσαλάτα ή σε κρύα ζυμαρικά. Στη θέση του κλασικού τζατζικιού δοκιμάστε και μια διαφορετική σαλάτα με βάση το γιαούρτι, ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά ή και μπαχαρικά. Με το γιαούρτι γίνονται μαρινάδες για κρεατικά και κοτόπουλο που νοστιμίζουν εξαιρετικά τα ψητά σας. Ανάλογα με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που θα προσθέσετε, θα δώσουν ανατολίτικο ή μεσογειακό άρωμα. Το γιαούρτι που χρησιμοποιούμε για σαλάτες και σάλτσες δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστό, άρα προτιμάμε το στραγγιστό. Σας προτείνω να διαλέξετε ένα γιαούρτι μικρής παραγωγής, που έχει πάντα πιο αυθεντική, υπόξινη γεύση. Σήμερα το βράδυ, λοιπόν, γιατί όχι ένα ζυμαρικό με σάλτσα γιαουρτιού αρωματισμένη με βασιλικό; 'H ένα εναλλακτικό τζατζίκι με τριμμένο καρότο και δυόσμο; Εγώ, προσωπικά δεν θα έλεγα όχι και σε μια κρύα δροσερή σούπα με γιαούρτι.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;