Follow us

Μαγειρεύουμε με κάστανα

Μαγειρεύουμε με κάστανα

Έφτασαν και τα κάστανα, ένας από τους πιο αγαπημένους καρπούς, που σηματοδοτεί και την έλευση των κρύων… Τα κάστανα έχουν πολλές χρήσεις στο τραπέζι, αλλά όπως και με πολλά άλλα υλικά, στη χώρα μας περιοριζόμαστε στις πιο απλές: μας αρέσουν ψητά και βραστά. Φυσικά, είναι εξαιρετικά στις απλές αυτές εκδοχές, αλλά δεν πρέπει να σνομπάρουμε τη χρήση τους στο φαγητό, που συνηθίζεται πολύ στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με κρέατα σαν το χοιρινό και το κυνήγι, συνήθως σε συνδυασμό με μανιτάρια, σε υπέροχες σούπες, ακόμα και σε ζυμαρικά ή σε ένα ιδιαίτερο ριζότο, που συνηθίζουν οι Ιταλοί, και, φυσικά σε γλυκά, μερικά από τα οποία είναι κλασικά (βλέπε Mont Blanc, marrons glaces…). Στην πλευρά "φαγητό", μάλιστα, η χρήση τους είναι απλούστατη: απλώς προστίθενται σε κάποια φάση του μαγειρέματος, συνήθως μισοβρασμένα. Προσθέτουν τη γήινη γλύκα τους και τη βελούδινη υφή τους και δίνουν βάθος στη γεύση. Μια που είναι η εποχή τους, ας τα δοκιμάσουμε σε κάποιες συνταγές φρέσκα, γιατί τα διατηρημένα (σε κενό αέρος ή σε βάζο) που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορεί να δίνουν ευκολία αλλά ποτέ δεν έχουν την ίδια γεύση…

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;