Follow us

Μαγειρέματα της Τυρινής

Μαγειρέματα της Τυρινής

Γάλα, τυρί, αβγά, γιαούρτι, αυτά είναι τα υλικά που πρωτοστατούν στην κουζίνα μας αυτή την τρίτη εβδομάδα της Απόκριας, που μας βοηθάει να περάσουμε σταδιακά στη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, η οποία αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα. Tρώμε τυρόπιτες, μπουγάτσες, τυρόψωμα, σαγανάκια, ομελέτες με τυριά, γκρατέν, πίτσες με τυριά, αλλά χωρίς αλλαντικά. Τρώμε όμως και ζυμαρικά, αφού η Τυρινή λέγεται και «Μακαρονού». Τα γλυκά που κυριαρχούν είναι η γαλατόπιτα κι η γιαουρτόπιτα, το γαλακτομπούρεκο, το ραβανί με γιαούρτι, το ρυζόγαλο και η ρυζόπιτα, και, φυσικά, ο πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, που και αυτή την εβδομάδα μπορεί ακόμα να φτιαχτεί με βούτυρο και γάλα.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;