Follow us

Κρεατικά με ιδιαίτερες σάλτσες

Κρεατικά με ιδιαίτερες σάλτσες

Αρχής γενομένης με ένα από τα γιορταστικά πιάτα της αστικής αθηναϊκής κουζίνας των μέσων του 20ου αιώνα που (αδίκως και αναιτίως) έχει ξεχαστεί, την Κότα Μιλανέζα, παραθέτουμε μια μίνι σειρά από κρεατικά με ωραίες, πρωτότυπες, αρωματικές σάλτσες, που ικανοποιούν τον ουρανίσκο και διασκεδάζουν το μάτι. Όλες είναι φτιαγμένες για να προσφέρουν ίση ευχαρίστηση σε ένα μικρό γκρουπ ή σε ένα μεγάλο πλήθος (αφού όλες έχουν άψογο αποτέλεσμα αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες) και όλες μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα φιλικό, ίσως και λίγο πιο επίσημο, τραπέζι. Κοτόπουλο, χοιρινό, κουνέλι, μοσχάρι, αρνί μπορούν να εναλλαχθούν στις συνταγές, φθάνει να διαλέξουμε το κατάλληλο κομμάτι. Οι σάλτσες δεν θα μας μουτρώσουν αν τις απλώσουμε στο κρέας που προτιμάμε ή που μια συγκεκριμένη στιγμή τυχαίνει να βρίσκεται στο ψυγείο μας.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;