Υλικά
¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν με σιναπόσπορο
16 φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση
250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες και μετά σε μπαστουνάκια
150 γρ. λεπτές φέτες jamon Serrano ή προσούτο, κομμένες σε λωρίδες
2 φλ. ρόκα κομμένη σε μέτρια κομμάτια με το χέρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, μια πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να μείνει 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε τα μπαστουνάκια της μοτσαρέλας και τις λωρίδες του jamon Serrano ή του προσούτο.
Μοιράζουμε τη ρόκα σε 4 μεγάλα ρηχά πιάτα και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα μοτσαρέλας - jamon ή προσούτο. Τακτοποιούμε τα σύκα στην κορυφή της σαλάτας (8 μισά σύκα σε κάθε πιάτο) και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Α.Τ.