Follow us

Σαλάτες για νηστεία και γιορτή

Σαλάτες για νηστεία και γιορτή

Κάποια θα τηρήσουμε αυστηρά τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Ορισμένοι μάλιστα, δεν θα φάμε ούτε λάδι τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Παρασκευή. Κάποιοι άλλοι, ούτε που θα καταλάβουμε /θα ενδιαφερθούμε /θα μας απασχολήσει το σπορ της νηστείας. Περί ορέξεως… Πάντως, αν θέλουμε να το δούμε το θέμα παραδοσιακά και να νηστέψουμε αυστηρά, ο πιο απλός τρόπος είναι η ξηροφαγία με ψωμί, ωμά λαχανικά, ξηρούς καρπούς και χαλβά. Αν μας πέφτει πολύ, υπάρχουν και τα ζυμαρικά ή το ρύζι με τις αμαγείρευτες σάλτσες (λίγη ντομάτα, λίγοι ξηροί καρποί, αρωματικά βότανα, ελαιόλαδο, πιπέρι, διάφορα μπαχαρικά, κλπ.) Και, βεβαίως, υπάρχουν πάντα οι σαλάτες: είτε ωμές είτε με λίγο μαγείρεμα για κάποια υλικά είτε τελείως χορτοφαγικές είτε με λίγο τυρί ή ό,τι άλλο, ανάλογα με τις συνήθειες. Ωραίες, πλούσιες σαλάτες, που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος και στο πασχαλινό τραπέζι, αντίβαρο ή συμπλήρωμα του πολύ και μάλλον λιπαρού κρεατικού που θα πρωταγωνιστήσει εντός των ημερών.

Updated: 19/04/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 26/04/16

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.