Κανείς μα κανείς δεν υπάρχει που να μην τον βρίσκει η Δευτέρα του Πάσχα με ένα σωρό κόκκινα αβγά. Άλλα εντελώς απείραχτα ακόμα και άλλα καταραγισμένα από το τσούγκρισμα που επιτάσσει το έθιμο. Κάτι πρέπει να γίνουν αυτά τα αβγά, να μην πάνε χαμένα αλλά να μην πάθουμε και ψυχογευστικό τραύμα από την υπερκατανάλωσή τους. Η βασική ιδέα είναι να συνδυαστούν με λαχανικά και να γίνουν χορταστική σαλάτα που θα αντικαταστήσουν το κύριο γεύμα. Ακόμα και στην περίπτωση του devilled eggs, όπου μάλλον σαν ορεκτικά νοούνται, τίποτα δεν μας εμποδίζει να τα συνοδεύσουμε με μια μεγάλη ωμή ή βραστή σαλάτα και να είναι αυτό το γεύμα μας. Τέλος, περιλάβαμε στις προτάσεις μας τη «Σαλάτα του σεφ», αυτό το υπερπρωτεϊνικό μείγμα αβγών, ζαμπόν και τυριού με μαρούλι, ντομάτα και τη ροζ σάλτσα από μαγιονέζα και κέτσαπ, που πιθανότατα προκαλεί ρίγη στους γκουρμέ ουρανίσκους. Δεν ξέρουμε την ιστορία της, ούτε ποιος είναι ο chef της συγκεκριμένης σαλάτας. Όπως και να ‘χει, όμως, έχουν μεγαλώσει με αυτήν γενιές και γενιές στα φαστφουντάδικα, τις πιτσερίες και τα σνακ μπαρ και νομιμοποιείται να βρει μια θέση σε συνταγές με μετα–πασχαλινά αβγά.
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 03/05/16
Update: 22/04/20