Follow us

Φαγητό μετά το Πάσχα

Φαγητό μετά το Πάσχα

Το Πάσχα τελείωσε, το φαγητό περίσσεψε. Σε λίγα σπίτια οι ποσότητες υπολογίζονται τσίμα –τσίμα, ανά άτομο και κατά πιάτο. Το πολύ κυριαρχεί, το λιτό εξοβελίζεται. Οι συνέπειες είναι μια χαρά κατάσταση. Περισσεύει φαγητό, περισσεύουν γλυκά, τυριά, λαχανικά, ψωμί, τσουρέκια, αβγά, σοκολάτες (κουνελάκια, κοτούλες, αβγουλάκια …). Φυσικά, το αρνί και το κατσίκι, σύμφωνα με τους γνώστες, είναι πιο ωραίο κρύο. Καμία αντίρρηση, αλλά αν το έχουμε βαρεθεί υπάρχουν τρόποι, πιο εύκολοι ή πιο πολύπλοκοι για να γίνει ένα άλλο ωραίο φαγητό. Το ίδιο ισχύει και τα τσουρέκια και τα διάφορα σοκολατοειδή. Μερικοί, σηκώνουν ψηλά τα χέρια μπροστά στη μαγειρίτσα. Τι άλλο μπορείς να φτιάξεις αν μείνει κάποια υπολογίσιμη ποσότητα αφάγωτη; Μπορείς να φτιάξεις πίτα, πυκνώνοντάς την με πρόσθετο ρύζι, μανιτάρια και αν χρειάζεται, κορνφλάουρ. Καταψύχεται όμως τόσο ωραία, που είναι κρίμα να χαλάσουμε αυτή τη μοναδική σούπα. Όσον αφορά τα αβγά, στο θέμα "Μετα –πασχαλινά αβγά" κάνουμε κάποιες προτάσεις για την αξιοποίησή τους.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.