Το Πάσχα τελείωσε, το φαγητό περίσσεψε. Σε λίγα σπίτια οι ποσότητες υπολογίζονται τσίμα –τσίμα, ανά άτομο και κατά πιάτο. Το πολύ κυριαρχεί, το λιτό εξοβελίζεται. Οι συνέπειες είναι μια χαρά κατάσταση. Περισσεύει φαγητό, περισσεύουν γλυκά, τυριά, λαχανικά, ψωμί, τσουρέκια, αβγά, σοκολάτες (κουνελάκια, κοτούλες, αβγουλάκια …). Φυσικά, το αρνί και το κατσίκι, σύμφωνα με τους γνώστες, είναι πιο ωραίο κρύο. Καμία αντίρρηση, αλλά αν το έχουμε βαρεθεί υπάρχουν τρόποι, πιο εύκολοι ή πιο πολύπλοκοι για να γίνει ένα άλλο ωραίο φαγητό. Το ίδιο ισχύει και τα τσουρέκια και τα διάφορα σοκολατοειδή. Μερικοί, σηκώνουν ψηλά τα χέρια μπροστά στη μαγειρίτσα. Τι άλλο μπορείς να φτιάξεις αν μείνει κάποια υπολογίσιμη ποσότητα αφάγωτη; Μπορείς να φτιάξεις πίτα, πυκνώνοντάς την με πρόσθετο ρύζι, μανιτάρια και αν χρειάζεται, κορνφλάουρ. Καταψύχεται όμως τόσο ωραία, που είναι κρίμα να χαλάσουμε αυτή τη μοναδική σούπα. Όσον αφορά τα αβγά, στο θέμα "Μετα –πασχαλινά αβγά" κάνουμε κάποιες προτάσεις για την αξιοποίησή τους.