Follow us

Χοιρινό φρικασέ με ποικιλία ανοιξιάτικων χόρτων

Χοιρινό φρικασέ με ποικιλία ανοιξιάτικων χόρτων

Υλικά

1 ½ κ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μικρές μερίδες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ½ κ. κ. χόρτα για πίτα (παπαρούνες, μυρώνια, καυκαλίθρες, πικραλίδες, κλπ.)
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Τους ρίχνουμε αλάτι και τα τρίβουμε να μαραθούν. Τα στύβουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι τη μέση του φαγητού. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα χόρτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν το νερό τους, να μαλακώσουν και να γίνει τελείως το κρέας.

Α.Τ.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…