Follow us

Σαλάτα με κουνουπίδι, σάλτσα γιαουρτιού με κύμινο και μπρικ

Σαλάτα με κουνουπίδι, σάλτσα γιαουρτιού με κύμινο και μπρικ

Υλικά

1 κουνουπίδι γύρω στο 1 κ.
Για τη σάλτσα
1 ½ φλ. γιαούρτι
1 κ.σ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1 γερή πρέζα κύμινο τριμμένο
Για τη γαρνιτούρα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι το πράσινο μέρος
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
50 γρ. μπρικ

Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ίσα να το σκεπάζει μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μείνει τραγανό και το στραγγίζουμε πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στη μουλινέτα ή τα χτυπάμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη εκτός από το ξύσμα λεμονιού, το μπρικ και το κρεμμυδάκι. Βάζουμε το κουνουπίδι σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μπρικ, το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Α.Τ.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.