Υλικά
1 κουνουπίδι γύρω στο 1 κ.
Για τη σάλτσα
1 ½ φλ. γιαούρτι
1 κ.σ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1 γερή πρέζα κύμινο τριμμένο
Για τη γαρνιτούρα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι το πράσινο μέρος
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
50 γρ. μπρικ
Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ίσα να το σκεπάζει μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μείνει τραγανό και το στραγγίζουμε πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στη μουλινέτα ή τα χτυπάμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη εκτός από το ξύσμα λεμονιού, το μπρικ και το κρεμμυδάκι. Βάζουμε το κουνουπίδι σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μπρικ, το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Α.Τ.