Τα φαγητά με εντόσθια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των γεύσεων, μέρες που είναι. Εκτός όμως από τα κλασικά και αξεπέραστα –κοκορέτσι, μαγειρίτσα, γαρδουμπάκια-, υπάρχει και μια ολόκληρη σειρά άλλων φαγητών, που μπορούμε να φτιάξουμε με εντόσθια και που έρχονται από τις τοπικές κουζίνες όχι μόνον ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά και από ευρωπαϊκές κουζίνες. Σημειώνοντας, ότι δεν πολυεκτιμούν το είδος, όπως εμείς και οι γείτονες από τα Βαλκάνια. Αν και οι νέες γενιές όπως και το ωραίο φύλο δεν φαίνεται να είναι φανατικοί οπαδοί των φαγητών με εντόσθια, τουλάχιστον, όπως μαθαίνουμε από φίλους εστιάτορες με ειδίκευση στο κρέας, εμείς θα επιμείνουμε και θα σας προτείνουμε πιάτα από τον σκληρό πυρήνα της παράδοσης συν την κλασική πίτα με νεφρά και φιλέτο από τη Μ. Βρετανία. Και κάποια άλλη φορά, όταν η εποχή το καλεί, θα μιλήσουμε και για το παραδοσιακό σκωτσέζικο πιάτο «haggis», ήτοι κοιλιά αρνιού γεμιστή με εντόσθια και μπαχαρικά και ψημένη για ώρες στον φούρνο… Προς το παρόν, θα μείνουμε στα δικά μας και στην εγγλέζικη σπεσιαλιτέ.
Updated: 26/04/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 13/04/17