O πιο εύκολος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αβγουλάκια είναι να τα φας με αλατοπίπερο, ίσως και λίγο λεμονάκι, ακόμα και με λίγη μαγιονέζα ή μουστάρδα: δύο βραστά αβγά είναι ένα χορταστικό, νόστιμο, εύκολο και ολιγοθέρμιδο γεύμα. Αν βεβαίως υπάρχουν πολλά αβγά, είναι προφανές πως δεν μπορούμε να τα εξαντλήσουμε εύκολα. Θα καταφύγουμε, λοιπόν, σε άλλους τρόπους για να τα χαρούμε, αναθέτοντάς τους ρόλο συμπρωταγωνιστή σε διάφορα εδέσματα. Το πιο εύκολο είναι να τα ενσωματώσουμε σε πράσινες σαλάτες και σε συνδυασμό με αλλαντικά, τυριά, τόνο κονσέρβας, γαρίδες, καβούρι. Τα deviled eggs, δηλαδή ο κρόκος ανακατεμένος με διάφορα αρτύματα ή αλμυρά και πικάντικα υλικά (αντζούγιες, αγγουράκι τουρσί, κάπαρη, κλπ) και ξανατοποθετημένος μέσα στα ασπράδια είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος αξιοποίησής τους. Τέλος, αν έχουμε περαιτέρω φιλοδοξίες, ένα γκρατέν με μπεσαμέλ, ένα ρολό από κιμά ή ένα πατέ λαχανικών γεμιστό με βραστά αβγά είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για ένα πλούσιο, ευπαρουσίαστο πλήρες γεύμα.