Follow us

Συνταγές για βρασμένα αβγά

Συνταγές για βρασμένα αβγά

O πιο εύκολος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αβγουλάκια είναι να τα φας με αλατοπίπερο, ίσως και λίγο λεμονάκι, ακόμα και με λίγη μαγιονέζα ή μουστάρδα: δύο βραστά αβγά είναι ένα χορταστικό, νόστιμο, εύκολο και ολιγοθέρμιδο γεύμα. Αν βεβαίως υπάρχουν πολλά αβγά, είναι προφανές πως δεν μπορούμε να τα εξαντλήσουμε εύκολα. Θα καταφύγουμε, λοιπόν, σε άλλους τρόπους για να τα χαρούμε, αναθέτοντάς τους ρόλο συμπρωταγωνιστή σε διάφορα εδέσματα. Το πιο εύκολο είναι να τα ενσωματώσουμε σε πράσινες σαλάτες και σε συνδυασμό με αλλαντικά, τυριά, τόνο κονσέρβας, γαρίδες, καβούρι. Τα deviled eggs, δηλαδή ο κρόκος ανακατεμένος με διάφορα αρτύματα ή αλμυρά και πικάντικα υλικά (αντζούγιες, αγγουράκι τουρσί, κάπαρη, κλπ) και ξανατοποθετημένος μέσα στα ασπράδια είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος αξιοποίησής τους. Τέλος, αν έχουμε περαιτέρω φιλοδοξίες, ένα γκρατέν με μπεσαμέλ, ένα ρολό από κιμά ή ένα πατέ λαχανικών γεμιστό με βραστά αβγά είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για ένα πλούσιο, ευπαρουσίαστο πλήρες γεύμα.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.