
Υλικά
9 σφιχτοβρασμένα αβγά*Υλικά
1 κονσέρβα φιλέτα αντζούγιας σε λάδι στραγγισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
1/3 φλ. μαγιονέζα
1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας καυτερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανάμικτα φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αβγά, τα κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τους κρόκους.
Τους μεταφέρουμε σε μπολ και τους λιώνουμε με πιρούνι να γίνουν σαν πουρές.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τις αντζούγιες, αλάτι (προσεκτικά διότι οι αντζούγιες είναι αλμυρές) και πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι δουλεύοντας με το πιρούνι να ενωθούν τελείως τα υλικά.
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τις κοιλότητες στα ασπράδια και μεταφέρουμε τα γεμισμένα αβγά σε δίσκο σερβιρίσματος επάνω σε πράσινα φύλλα σαλάτας και σερβίρουμε.
*Η δοσολογία είναι ενδεικτική.
Αν θέλουμε την αυξάνουμε ή τη μειώνουμε ανάλογα.
Α.Τ.