Υλικά
6 αβγά
1 κ. ώριμες σφιχτές ντομάτες
½ φλ. ελαιόλαδο
1μέτριο ξερό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Τρίβουμε τις ντομάτες (τα 750 γρ.) στη χοντρή μεριά του τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα 250 γρ. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, την πάπρικα και τη ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα –αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο καυτό νερό. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, αλατίζουμε, προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε 6 «φωλιές» με το πίσω μέρος ενός κουταλιού της σούπας. Σπάζουμε προσεκτικά μέσα σε κάθε «φωλιά» 1 αβγό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το ασπράδι. Ρίχνουμε με κουτάλι σάλτσα επάνω στον κρόκο να πήξει λίγο και αυτός. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψημένο χωριάτικο ψωμί.
Α.Τ.