Follow us

Αβγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτα

Αβγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτα

Υλικά

6 αβγά
1 κ. ώριμες σφιχτές ντομάτες
½ φλ. ελαιόλαδο
1μέτριο ξερό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Τρίβουμε τις ντομάτες (τα 750 γρ.) στη χοντρή μεριά του τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα 250 γρ. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, την πάπρικα και τη ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα –αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο καυτό νερό. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, αλατίζουμε, προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε 6 «φωλιές» με το πίσω μέρος ενός κουταλιού της σούπας. Σπάζουμε προσεκτικά μέσα σε κάθε «φωλιά» 1 αβγό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το ασπράδι. Ρίχνουμε με κουτάλι σάλτσα επάνω στον κρόκο να πήξει λίγο και αυτός. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψημένο χωριάτικο ψωμί.

Α.Τ.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.