Έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία αυτή η πίτα; Τίποτα το ιδιαίτερο. Αν ανοίξουμε δικό μας φύλλο, είναι ο χρόνος που χρειάζεται να ανοίξουμε το φύλλο και η ανάλογη τεχνική. Αν αγοράσουμε έτοιμο, φρέσκο η κατεψυγμένο τα πράγματα απλοποιούνται ακόμα περισσότερο. Όσον αφορά τη γέμιση, αν χρησιμοποιήσουμε φέτα, η υπόθεση παίζεται στο πόσο σκληρή ή πόσο μαλακή είναι. Αν είναι πολύ στεγνή, με το ψήσιμο θα στεγνώσει ακόμα περισσότερο. Οπότε, σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να προσθέσουμε γιαούρτι ή/και γάλα και 2 -3 αβγά για να αποκτήσει τη δέουσα ρευστότητα. Οι προσθήκες αυτές δεν προορίζονται μόνο για τη σκληρή φέτα, αλλά είναι μια χαρά και για τη μαλακή και ακόμα για μια γέμιση που συμμετέχουν και άλλα τυριά. Μια ακόμα πιο ριζοσπαστική προσθήκη είναι η μπεσαμέλ. Με μια κρέμα μπεσαμέλ, η γέμιση, όποια τυριά κι αν έχουμε χρησιμοποιήσει, γίνεται πολύ πλούσια και χλιδάτη. Τα κρεμμύδια επίσης, μαγειρεμένα εκ των προτέρων ώστε να είναι μαλακά, είτε με κάποια λιπαρή ουσία, είτε μόνο με νερό, δίνουν ιδιαίτερη γεύση. Από τα αρωματικά βότανα, τα πιο συνηθισμένα είναι ο μαϊντανός, ο άνηθος και το πράσο και πιο ασυνήθιστα, ο ξερός δυόσμος και το φασκόμηλο. Τέλος, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το μπούκοβο (με μέτρο) είναι κάτι που ταιριάζει πολύ στις τυρόπιτες.
Updated: 26/01/23
Ημερομηνία α' δημοσίευσης: 26/10/19