Όχι πως θα περάσουμε το σαρανταήμερο με μετάνοια και προσευχή, δεν θα ήταν όμως και κακή ιδέα να κρατήσουμε κάποιες αποστάσεις από το κρέας, ύστερα μάλιστα από τις υπερβολές της Αποκριάς. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι όσοι σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε το έθιμο, θα το κάνουμε με το μαλακό, δηλαδή μια Σαρακοστή που επιτρέπει και τα ψάρια και τα τυριά και τα αβγά. Σε αυτή τη βάση, λοιπόν, προτείνουμε συνταγές σε διάθεση “ιμιτασιόν” σαρακοστιανές, έτσι για αρχή. Στην πορεία πιθανόν να δούμε το θέμα με πιο… σκληροπυρηνικές διαθέσεις.
Updated: 18/03/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/03/18