Υλικά
500 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 αγγούρι περίπου 250 γρ.
2 κ.σ. ανάμικτα φρέσκα βότανα (άνηθος, μαϊντανός, μυρώνια, κάρδαμο, κλπ)
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κάρδαμο
250 ml ζωμός λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο απαλό
Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
Λίγα ψιλοκομμένα μυρώνια ή άνηθος για γαρνίρισμα
Αλάτι, πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, βγάζουμε τους σπόρους και το χοντροκόβουμε. Το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τον μαϊντανό, τον άνηθο και το κάρδαμο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον ζωμό λαχανικών και το σκόρδο και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε τη σούπα γαρνιρισμένη με τα ψιλοκομμένα μυρώνια ή τον άνηθο.
Α.Τ.