Follow us

Θαλασσοτηγανιές!

Θαλασσοτηγανιές!

Τηγανιές με ψάρι και θαλασσινά; Ε, ναι, οι “θαλασσοτηγανιές” είναι μια νοστιμότατη και επίκαιρη μεταφορά της κλασικής τηγανιάς (με κομματάκια χοιρινό που αρωματίζονται συνήθως με ρίγανη ή κάποιο άλλο μυρωδικό).
Αν και παραδοσιακά η τηγανιά δεν περιλαμβάνει λαχανικά, εκτός από την πρασοτηγανιά της Β. Ελλάδας, η νεοελληνική μετεξέλιξή της προσθέτει και λαχανικά, την φτιάχνει και με κοτόπουλο, την κάνει και με μοσχάρι. Εμείς, πάμε λίγο παραπέρα και την προτείνουμε με θαλασσινά -όστρακα, γαρίδες και τα συναφή- συν λαχανικά.

Για να διατηρήσει η τηγανιά στοιχειωδώς τον αρχικό της χαρακτήρα, με ότι και αν φτιαχτεί, δεν πρέπει να είναι σαλτσερή. Είναι στεγνό φαγητό, με δυνατή, συμπυκνωμένη γεύση. Επομένως, το τηγάνισμα πρέπει να είναι σύντομο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για να σωθούν γρήγορα τα όποια υγρά, αλλά να μην σκληρύνουν τα θαλασσινά, τα οποία δεν έχουν την αντοχή του χοιρινού.

Εκτός από τις συνταγές που ακολουθούν, ρίξτε μια ματιά στην “Τηγανιά με τόνο” από το εστιατόριο της Θεσσαλονίκης “Γλυκάνισος”, ένα πολύ ωραίο πιάτο, που θα βρείτε εδώ.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;