Δεν μαγειρεύουμε συχνά με ούζο. Όμως, η γλυκανισάτη, λεπτή γεύση του, χαρίζει δροσιά και κομψότητα σε πολλά πιάτα και ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο, το αρνί, το χταπόδι, το ψάρι, τα όστρακα και τα οστρακόδερμα. Μην φοβηθείτε την ντομάτα, κάνει καλό ντουέτο με το ούζο και χρησιμοποιείστε ξερά ή φρέσκα βότανα, καθώς και ξύσμα λεμονιού για να δώσετε ένταση.
Αν αποφασίσετε να φτιάξετε κάτι κλασικό, ας πούμε ένα λεμονάτο κρεατικό, χρησιμοποιώντας ούζο αντί για λευκό κρασί στο "σβήσιμο" και θρούμπι μαζί με γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για άρτυμα, έχετε μια πολύ ανάλαφρη καλοκαιρινή εκδοχή. Διαχρονική παραμένει η συνταγή για ζυμαρικά με μύδια και ούζο που μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και το σαγανάκι με γαρίδες με ούζο που μπορείτε να δείτε εδώ.
Updated: 29/06/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/08/19