
Η οικογενειακή ταβέρνα στο ημιορεινό χωριό Έμπωνα, σερβίρει εδώ και 30 χρόνια, χωρίς “εκπτώσεις”, την αυθεντική τοπική κουζίνα της Ρόδου. Ο ιδιοκτήτης και ψήστης Ηλίας Κωνσταντάκης στις σχάρες και τις σούβλες και η γυναίκα του Ζαφειρία (Ρούλα) Πιπέρη στα μαγειρευτά, ετοιμάζουν τα πάντα στην κουζίνα τους, από το ψωμί μέχρι τον τραχανά, το κρασί, το λιαστό κρασί και τη σούμα (είδος τσίπουρου) από τους αμπελώνες τους.

Για να αποδώσουν τη γνήσια γεύση της ντόπιας κουζίνας, συλλέγουν από τη φύση όσο περισσότερα υλικά μπορούν, ανάλογα με την εποχή -μανιτάρια, σπαράγγια, καρύδια, κλπ. Πολύ ιδιαίτερο πιάτο, που σπάνια βρίσκεις στις ταβέρνες του νησιού ο κοκκινιστός τραχανάς με πέρδικες και οι "ξιγκόπιτες", ένα είδος πεντανόστιμης τηγανητής πιτούλας με χοιρινό λίπος. Ρουστίκ διακόσμηση στη σάλα,μεγάλη δροσερή βεράντα, "χορταστικά" πήλινα σερβίτσια και θεατρικήπαρουσίαση των πιάτων.
Έμπωνα, Ρόδος, τηλ. 22460 41415.