Follow us

Ροδίτικες συνταγές από την ταβέρνα “Ηλίας”

Ροδίτικες συνταγές από την ταβέρνα “Ηλίας”

Η οικογενειακή ταβέρνα στο ημιορεινό χωριό Έμπωνα, σερβίρει εδώ και 30 χρόνια, χωρίς “εκπτώσεις”, την αυθεντική τοπική κουζίνα της Ρόδου. Ο ιδιοκτήτης και ψήστης Ηλίας Κωνσταντάκης στις σχάρες και τις σούβλες και η γυναίκα του Ζαφειρία (Ρούλα) Πιπέρη στα μαγειρευτά, ετοιμάζουν τα πάντα στην κουζίνα τους, από το ψωμί μέχρι τον τραχανά, το κρασί, το λιαστό κρασί και τη σούμα (είδος τσίπουρου) από τους αμπελώνες τους.

Ροδίτικες συνταγές από την ταβέρνα “Ηλίας”

Για να αποδώσουν τη γνήσια γεύση της ντόπιας κουζίνας, συλλέγουν από τη φύση όσο περισσότερα υλικά μπορούν, ανάλογα με την εποχή -μανιτάρια, σπαράγγια, καρύδια, κλπ. Πολύ ιδιαίτερο πιάτο, που σπάνια βρίσκεις στις ταβέρνες του νησιού ο κοκκινιστός τραχανάς με πέρδικες και οι "ξιγκόπιτες", ένα είδος πεντανόστιμης τηγανητής πιτούλας με χοιρινό λίπος. Ρουστίκ διακόσμηση στη σάλα,μεγάλη δροσερή βεράντα, "χορταστικά" πήλινα σερβίτσια και θεατρικήπαρουσίαση των πιάτων.

Έμπωνα, Ρόδος, τηλ. 22460 41415.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκίμασε αυτές τις συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.