Follow us

Γαρίδες με panko στο τηγάνι

Γαρίδες με panko στο τηγάνι

Υλικά

600 γρ. μέτριες ή μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (αφήνουμε την ουρά)
2 αβγά
1 φλ.τσ. panko
1 φλ.τσ. αλεύρι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε πιάτο και πασπαλίζουμε καλά με το αλατοπίπερο και τη σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα σ’ ένα μπολ. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο και βάζουμε το panko σε άλλο βαθύ σκεύος. Βάζουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει (αν χρησιμοποιούμε θερμόμετρο, να φτάσει τους 190ο). Βυθίζουμε κάθε γαρίδα στο μείγμα του αλευριού, κατόπιν στο χτυπημένο αβγό και τέλος τυλίγουμε στο panko. Τηγανίζουμε λίγες λίγες, μέχρι να ροδίσουν, όχι περισσότερο από 4’-5’. Ακουμπάμε τις γαρίδες σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τελειώσουν όλες και να τις σερβίρουμε.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.