Follow us

Μους λεμονιού

Μους λεμονιού

Υλικά (για 6 άτομα)

2 μέτρια, ζουμερά λεμόνια
4 αβγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
6 κ.σ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λάιμ και 1 λεμόνι (ή από 2 λεμόνια)
Μια συσκευασία κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, για το γαρνίρισμα

Παρασκευή

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό τους.

Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τους κρόκους με 5 κουτ. σούπας ζάχαρη, στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε ζωηρά, να ενωθούν. Χτυπάμε την κρέμα με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, να γίνει σαντιγί. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, σε μαρέγκα σφιχτή. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαντιγί και προσθέτουμε τμηματικά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με κουτάλι απαλά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, να ενωθεί κάθε φορά πριν προσθέσουμε την επόμενη. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα, κουταλιά κουταλιά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο. Βάζουμε τη μους σ' ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και την αφήνουμε πολλές ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, πριν τη σερβίρουμε.

Βάζουμε σ' ένα βαθύ σκεύος τα κατεψυγμένα φρούτα με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Ανακατεύουμε προσεκτικά, να μη διαλυθούν, στραγγίζουμε το ζουμί και γαρνίρουμε με αυτά τη μους.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.