Υλικά (για 6 άτομα)
2 μέτρια, ζουμερά λεμόνια
4 αβγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
6 κ.σ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λάιμ και 1 λεμόνι (ή από 2 λεμόνια)
Μια συσκευασία κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, για το γαρνίρισμα
Παρασκευή
Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό τους.
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τους κρόκους με 5 κουτ. σούπας ζάχαρη, στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε ζωηρά, να ενωθούν. Χτυπάμε την κρέμα με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, να γίνει σαντιγί. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, σε μαρέγκα σφιχτή. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαντιγί και προσθέτουμε τμηματικά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με κουτάλι απαλά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, να ενωθεί κάθε φορά πριν προσθέσουμε την επόμενη. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα, κουταλιά κουταλιά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο. Βάζουμε τη μους σ' ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και την αφήνουμε πολλές ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, πριν τη σερβίρουμε.
Βάζουμε σ' ένα βαθύ σκεύος τα κατεψυγμένα φρούτα με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Ανακατεύουμε προσεκτικά, να μη διαλυθούν, στραγγίζουμε το ζουμί και γαρνίρουμε με αυτά τη μους.