Follow us

Μους λεμονιού

Μους λεμονιού

Υλικά (για 6 άτομα)

2 μέτρια, ζουμερά λεμόνια
4 αβγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
6 κ.σ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λάιμ και 1 λεμόνι (ή από 2 λεμόνια)
Μια συσκευασία κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, για το γαρνίρισμα

Παρασκευή

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό τους.

Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τους κρόκους με 5 κουτ. σούπας ζάχαρη, στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε ζωηρά, να ενωθούν. Χτυπάμε την κρέμα με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, να γίνει σαντιγί. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, σε μαρέγκα σφιχτή. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαντιγί και προσθέτουμε τμηματικά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με κουτάλι απαλά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, να ενωθεί κάθε φορά πριν προσθέσουμε την επόμενη. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα, κουταλιά κουταλιά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο. Βάζουμε τη μους σ' ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και την αφήνουμε πολλές ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, πριν τη σερβίρουμε.

Βάζουμε σ' ένα βαθύ σκεύος τα κατεψυγμένα φρούτα με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Ανακατεύουμε προσεκτικά, να μη διαλυθούν, στραγγίζουμε το ζουμί και γαρνίρουμε με αυτά τη μους.

Επίσης...

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…