Υλικά
16 σύκα, πλυμένα καλά και στεγνωμένα, με τη φλούδα
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
5 κ.σ. μέλι
1 κ.κ. κανέλα
Παρασκευή
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, την κανέλα και το μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν μείγμα ομοιογενές. Ανάβουμε το φούρνο στους 180°. Χαράζουμε βαθιά κάθε σύκο στα τέσσερα, χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Τα ανοίγουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τα γεμίζουμε με το μείγμα, με ένα κουταλάκι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, περιχύνοντάς τα ενδιαμέσως με το βούτυρο, που έχει λιώσει. Για να είναι έτοιμα, πρέπει να έχουν καραμελώσει.