Follow us

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί, με μασκαρπόνε

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί, με μασκαρπόνε

Υλικά

6 αχλάδια κρυστάλλια (αν χρησιμοποιήσουμε ποικιλία με μεγαλύτερο μέγεθος, υπολογίζουμε λιγότερα)
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 1/2 φλιτζ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι, τη φλούδα
1 λοβός βανίλιας
1 ξύλο κανέλας

Για το μείγμα μασκαρπόνε
3/4 φλιτζ. τσ. μασκαρπόνε
1 κ.σ. ζάχαρη-άχνη
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, ψιλοκομμένα

Παρασκευή

Βγάζουμε με κοφτερό μαχαιράκι τη φλούδα από το πορτοκάλι. Χαράζουμε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με όλα τα πρώτα υλικά, εκτός από τα αχλάδια. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη σάλτσα τους και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος. Στραγγίζουμε τη σάλτσα και ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού στα αχλάδια. Τα βάζουμε στο ψυγείο. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και το χτυπάμε με το σύρμα των αβγών, να αφρατέψει. Τακτοποιούμε τα αχλάδια σε πιατέλα. Βάζουμε στο κέντρο καθενός από ένα κουταλάκι μασκαρπόνε. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και πασπαλίζουμε τα αχλάδια με το τριμμένο φιστίκι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.