Follow us

Γλυκό ψυγείου με πεπόνι σε ποτήρια

Γλυκό ψυγείου με πεπόνι σε ποτήρια

υλικά γιά 8 ποτήρια

300 γρ. σάρκα από ώριμο, μυρωδάτο πεπόνι
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφια
3 αβγά, απολύτως φρέσκα, κατά προτίμηση βιολογικά
40 γρ. ζάχαρη
20-24 μπισκότα σαβουαγιάρ
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150ml λικέρ που σας αρέσει (Μαρασκίνο, Κουαντρώ, Γκραν Μαρνιέ ταιριάζουν περισσότερο)
5 κ.σ. γάλα
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο

παρασκευή

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ(χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη) και τη βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρώντας τα πολλά υγρά που θ' αφήσει, και τη χτυπάμε στο μπλέντερ με τη μισή ζάχαρη. Τη διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε (όχι πάνω από 15'). Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέτουμε τμηματικά το μασκαρπόνε (που έχουμε προηγουμένως δουλέψει λίγο, να γίνει αφράτο). Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τμηματικά τη σαντιγύ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα σφιχτή, τμηματικά και ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν.

Αδειάζουμε το λικέρ σε βαθύ πιάτο και το ανακατεύουμε με το γάλα. Εχουμε έτοιμα τα ποτήρια σερβιρίσματος (κατά προτίμηση κοντά και φαρδειά, σαν αυτά του ουίσκυ). Βουτάμε μερικά σαβουαγιάρ στο λικέρ γιά λίγα δευτερόλεπτα, τα βάζουμε στον πάτο αντίστοιχων ποτηριών. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και τα ποτήρια. Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα του πεπονιού και στη συνέχεια την κρέμα μασκαρπόνε. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη γιά να μην πάρουν ξένες μυρωδιές, μέχρι το σερβίρισμα (τουλάχιστον 3 ώρες). Γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.

(σημ. το ίδιο γλυκό γίνεται με ροδάκινο αντί γιά πεπόνι, σε αντίστοιχη ποσότητα).

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Γλυκό

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.