υλικά
6 μανταρίνια nova (ή άλλα σκληρά μανταρίνια χωρίς κουκούτσι)
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ σε λεπτά φετάκια
4-5 σπόρους καρδάμωμου (κακουλέ)
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 κ.γ. μέλι
παρασκευή
Σε μέτρια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και όλα τα υλικά εκτός του μελιού και των μανταρινιών για 10'. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σταθεί για 30΄. Κατόπιν βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο να παγώσει καλά. Καθαρίζουμε τα μανταρίνια βαθειά, ώστε να αφαιρέσουμε και τη λευκή μεμβράνη και τα κόβουμε σε στρογγυλές οριζόντιες φέτες 1 εκ. περίπου. Στραγγίζουμε το σιρόπι και βάζουμε μέσα τις φέτες των μανταρινιών και το μέλι. Τις αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα πριν τις σερβίρουμε.