Όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, αρχίζει η αναζήτηση για δροσερές και ελαφριές γεύσεις, που δεν θα μας βαρύνουν μετά από ένα γεύμα αλλά και δεν θα μας κουράσουν στην προετοιμασία. Το γλυκό ψυγείου μας δίνει αυτή την πολυτέλεια του χρόνου, πράγμα που το κάνει καλή λύση σε οικογενειακά τραπέζια και γεύματα με φίλους, όταν οι ετοιμασίες είναι πολλές. Εδώ η ποιότητα των πρώτων υλών είναι ακόμη μεγαλύτερης σημασίας, αφού το γλυκό δεν ψήνεται και τα υλικά καταναλώνονται ωμά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, καλό είναι το επιδόρπιο να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μειώνεται ο χρόνος παραμονής του στο ψυγείο. Πέρα από τις κλασικές εκδοχές που μπορεί να γνωρίζετε, σας προτείνουμε μερικές συνταγές με ποικιλία γεύσεων για να δοκιμάσετε.
Ιάνθη Μιχαλάκη
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 08/05/13
Update: 22/05/20