Follow us

Σβίγγοι


Σβίγγοι

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κ. κ. ξύσμα λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
5 αβγά
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι νερό
1 «μασουράκι» κανέλα
3-4 γαρίφαλα
Για το πασπάλισμα
1 φλιτζάνι καρύδια, κοπανισμένα.

Παρασκευή

Βράζουμε το νερό μαζί με το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού σε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ρίχνουμε με μια κίνηση όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με μια σπάτουλα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη που σιγά-σιγά θα αρχίσει να αποκολλάται από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζεύεται σαν μπάλα γύρω από τη σπάτουλα. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μπολ ενός μίξερ, την αφήνουμε να κρυώσει 8-10 λεπτά και στη συνέχεια, αφού θα έχει κρυώσει, ελαφρά, τη δουλεύουμε με τον γάντζο του ζυμώματος ενώ ταυτόχρονα προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έτσι ώστε να έχει ενσωματωθεί το πρώτο αβγό με τη ζύμη πριν ρίξουμε το επόμενο. Δουλεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη λεία, λαμπερή και αρκετά σφικτή. Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα κουτάλι, παίρνουμε κομματάκια ζύμης, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο καυτό ελαιόλαδο. Τα πιέζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, ώστε να παραμένουν μέσα στο ελαιόλαδο. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν οι σβίγγοι, τους βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να σταθούν επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το χαρτί το λάδι τους. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά, ξαφρίζουμε το σιρόπι με τρυπητή κουτάλα και απομακρύνουμε τα μπαχαρικά. Τους σερβίρουμε ζεστούς, περιχυμένους με μια μικρή ποσότητα από το σιρόπι και πασπαλισμένους με τα καρύδια.

Θ.Τ.

Επίσης...

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Περισσότερα από

Γλυκό

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.

Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μελομακάρονων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά και αρωματικά γλυκίσματα για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.