Follow us

Οι φράουλες ήρθαν νωρίς!

Οι φράουλες ήρθαν νωρίς!

Οι φράουλες έρχονται όλο και πιο νωρίς! Κοντεύει μήνας που άρχισαν να κυκλοφορούν, όταν παλιότερα τις βρίσκαμε μόνο τον Μάιο, εξαιτίας των νέων ποικιλιών που καλλιεργούνται. Δίκαια διεκδικούν τον τίτλο ενός από τα πιο αγαπημένα φρούτα, αλλά και τα πιο ευέλικτα στη χρήση τους, κυρίως για γλυκά. Σαν φράουλες του δάσους ή άγριες φράουλες (μια ποικιλία μικρόκαρπη και πολύ αρωματική) ήταν γνωστές ανέκαθεν στα μέρη που ευδοκιμούσαν. Οι καλλιεργούμενες καθιερώθηκαν μόλις τον 19ο αιώνα, οπότε και οι ποικιλίες άρχισαν να πληθαίνουν, μετρώντας σήμερα εκατοντάδες. Τις αγοράζουμε ώριμες, αλλά όχι υπερώριμες και τις θέλουμε κόκκινες, κρουστές, γυαλιστερές, μικρές και το άρωμά τους δυνατό. Προσέχουμε ιδιαίτερα τις συσκευασμένες σε πλαστικά κουτάκια, που μπορεί να περιέχουν μισολιωμένες ή μουχλιασμένες. Στις λαϊκές αγορές είναι βέβαιο ότι θα βρούμε πιο φρέσκες. Τις διατηρούμε στο ψυγείο για δύο -το πολύ τρεις- μέρες, αλλά τις τρώμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η φράουλα τρελαίνεται για γλυκιές συντροφιές: ζάχαρη, σαντιγί, σοκολάτα, κρέμα ζαχαροπλαστικής, λικέρ. Η αρωματική της οξύτητα υποστηρίζει και ισορροπεί τέλεια τη γλύκα, κάνοντάς την ιδανική πρώτη ύλη για γλυκά. Τις νόστιμες και αρωματικές, τις τρώμε σκέτες! Αν μας ενοχλεί ή οξύτητά τους, τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για δυο-τρεις ώρες, οπότε αφήνουν κι ένα υπέροχο, αρωματικό σιρόπι. Λίγες σταγόνες καλό ξίδι μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τονίζουν πρωτότυπα τη γεύση τους. Στις πιο απλές εκδοχές γλυκού, τις σερβίρουμε με σαντιγί ή τις βουτάμε σε καλή, λιωμένη κουβερτούρα και τις σερβίρουμε μόλις στερεοποιηθεί. Αλλά ο σχεδόν τέλειος συνδυασμός είναι η αξεπέραστη Πάβλοβα: μαρέγκες, σαντιγί, φράουλες κομμένες και μαριναρισμένες μια ωρίτσα με λίγο λικέρ και ζάχαρη, ώστε να αφήσουν ένα ωραίο σιρόπι. Συνθέτουμε το γλυκό ακριβώς πριν το παρουσιάσουμε στο τραπέζι και είναι βέβαιο ότι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, όσα γλυκά κι αν υπάρχουν δίπλα του.

Επίσης...

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Περισσότερα από

Γλυκό

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.