Follow us

Ροδάκινα: στο ποτήρι, στο μπολ, στο πιάτο

Ένα από τα πιο αρωματικά φρούτα του καλοκαιριού δίνει μικρά ρεσιτάλ γεύσης στην κουζίνα, με τις σωστές συνταγές πάντα...

Ροδάκινα: στο ποτήρι, στο μπολ, στο πιάτο

Για πολλούς, το πιο αρωματικό και γευστικό φρούτο. Άρωμα με φινέτσα στα λευκόσαρκα, πιο δυνατό στους γιαρμάδες και τα νεκταρίνια, έντονο και ακαταμάχητο στη νέα ποικιλία πλακέ (ή ούφο), που θα βρείτε στη λαϊκή και σε κεντρικά μανάβικα (σε τιμή στα ύψη). Με λίγο πέρασμα στο τηγάνι με βούτυρο και, αν θέλετε, σβησμένο με λίγο γλυκό κρασί από Μοσχάτο, γίνεται στη στιγμή γλυκό ή συνοδεύει ένα απλό παγωτό βανίλια (θυμηθείτε το περίφημο παγωτό peche Melba, κλασικό αλλά ξεχασμένο στις μέρες μας). Τι ωραιότερο από ένα καλωσόρισμα σε φίλους, ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ από ένα δροσερό Bellini (χυμός ροδάκινου, σαμπάνια ή prosecco, φετάκι ροδάκινου)… Εξίσου εύκολα το σιγοβράζουμε καθαρισμένο, κομμένο στη μέση, λίγα λεπτά μέσα σε σιρόπι που έχουμε φτιάξει με ένα λοβό φυσικής βανίλιας, το αφήνουμε να παγώσει και το σερβίρουμε όπως θέλουμε. Μπαίνει σε τάρτες, σε τούρτες, σε κέικ και, φυσικά, σε κάπκεικ. Δοκιμάστε ακόμη, μαρμελάδα ροδάκινο και ροδάκινα γεμιστά στο φούρνο. Σας το προτείνουμε σήμερα σε σορμπέ (πιο εύκολο αν έχετε μηχανή παγωτού), σε μια εύκολη τάρτα ακόμα και με έτοιμη ζύμη, σ' ένα τσάτνεϋ "στιγμής" για εντυπωσιακό συνοδευτικό, και εκείνο το απλό και υπέροχο στο τηγάνι….

Επίσης...

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.