Παγωτό ή σορμπέ με γεύση φρούτων, το απόλυτο εποδόρπιο του καλοκαιριού. Το μόνο που αναζητάς ακόμα και στη μεγάλη ζέστη, τότε που πλούσιες κρέμες και βαριές σοκολάτες σε απωθούν. Τα σορμπέ και τα περισσότερα παγωτά έχουν κι άλλα προσόντα. Έχεις ένα γλυκό εύκολο έως απλούστατο στην παρασκευή του, πολύ οικονομικό, που διατηρείται πολλές μέρες στην κατάψυξη, ώστε να σου βρίσκεται όταν το θέλεις. Αυτοί είναι αρκετοί λόγοι για να το αποτολμήσετε στο σπίτι, γλιτώνοντας τα έξοδα του έτοιμου. Επιπλέον, θα το φτιάξετε με φρέσκα και αγνά υλικά. Όλα τα παγωτά γίνονται και χωρίς παγωτομηχανή, φτάνει να τα βγάλετε αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια του παγώματος, από την κατάψυξη και να τα χτυπήσετε, ώστε να γίνουν αφράτα. Μια απλή και σχετικά φτηνή παγωτομηχανή, όμως, θα σας γλυτώσει από αυτή τη διαδικασία, θα σας φτιάξει σε λίγη ώρα ένα αφράτο παγωτό ή σορμπέ και θα το διατηρήσει καλά στο ψυγείο σας μετά. Αξίζει το έξοδο, γιατί κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι. Άλλα tips: τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα και ζουμερά και να τα καθαρίσετε την τελευταία στιγμή, ιδιαίτερα εκείνα που μαυρίζουν όταν σταθούν. Ο χυμός λεμονιού θα εμποδίσει το μαύρισμα και θα προσθέσει ενδιαφέρον στη γεύση. Τα αβγά και το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι απόλυτα φρέσκα, κυρίως αν θα χρησιμοποιηθούν ωμά. Σερβίρετε τα παγωτά σας σε ήδη παγωμένα μπολ ή ποτήρια, ώστε να διατηρηθούν περισσότερο χωρίς να λυώσουν. Γαρνίρετέ τα με φρέσκα φρούτα για να έχετε ένα πλήρες κι εντυπωσιακό επιδόρπιο.