υλικά για 24 κομμάτια
24 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
24 ολόκληρα αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
παρασκευή
Καλύπτουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ελαφρά βουτυρωμένο (για ν' ακουμπήσουμε τα γλυκάκια).
Βάζουμε προσεκτικά ένα αμύγδαλο μέσα σε κάθε δαμάσκηνο. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί (σε σκεύος τοποθετημένο επάνω από κατσαρολάκι με βραστό νερό). Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και, πιάνοντας κάθε δαμάσκηνο με μικρή λαβίδα ή με πιτρούνι το βυθίζουμε εντελώς στη σοκολάτα. Αφήνουμε να στάξει το περίσσευμα της σοκολάτας σέρνοντας το δαμάσκηνο στο χείλος του σκεύους και το τοποθετούμε στο ταψί (στο σημείο αυτό, πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο αμύγδαλο). Αφήνουμε τα σοκολατάκια να κρυώσουν τελείως και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα, κατόπιν τα βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ πριν το σερβίρισμα. Διατηρούνται κλεισμένα σε αεροστεγές μεταλικό κουτί για 10 μέρες περίπου και είναι μια καλή ιδέα για δώρο.
Σημ. αν θέλουμε, μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε μπράντυ για 45' και κατόπιν τα σκουπίζουμε καλά, πριν τη χρήση.