Follow us

Δαμάσκηνα σε σοκολάτα

Δαμάσκηνα σε σοκολάτα

υλικά για 24 κομμάτια

24 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
24 ολόκληρα αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας

παρασκευή

Καλύπτουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ελαφρά βουτυρωμένο (για ν' ακουμπήσουμε τα γλυκάκια).
Βάζουμε προσεκτικά ένα αμύγδαλο μέσα σε κάθε δαμάσκηνο. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί (σε σκεύος τοποθετημένο επάνω από κατσαρολάκι με βραστό νερό). Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και, πιάνοντας κάθε δαμάσκηνο με μικρή λαβίδα ή με πιτρούνι το βυθίζουμε εντελώς στη σοκολάτα. Αφήνουμε να στάξει το περίσσευμα της σοκολάτας σέρνοντας το δαμάσκηνο στο χείλος του σκεύους και το τοποθετούμε στο ταψί (στο σημείο αυτό, πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο αμύγδαλο). Αφήνουμε τα σοκολατάκια να κρυώσουν τελείως και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα, κατόπιν τα βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ πριν το σερβίρισμα. Διατηρούνται κλεισμένα σε αεροστεγές μεταλικό κουτί για 10 μέρες περίπου και είναι μια καλή ιδέα για δώρο.
Σημ. αν θέλουμε, μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε μπράντυ για 45' και κατόπιν τα σκουπίζουμε καλά, πριν τη χρήση.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.