Το λεμόνι ταιριάζει στα γλυκά. Η οξύτητά του ισορροπεί τη γλύκα της ζάχαρης και το ασύγκριτο άρωμά του δεν ζητάει ουσιαστικά κανένα άλλο αρωματικό, εκτός, αν θέλετε, από λίγη βανίλια. Είναι το καθημερινό υλικό που θα κάνει τη διαφορά και θ' ανεβάσει επίπεδο σε ένα απλό κέικ ή σε μια κοινή, εύκολη κρέμα. Τα γλυκά που γίνονται με λεμόνι μπορούν να γίνουν και με λάιμ (μοσχολέμονο), που είναι μια ιδέα λιγότερο ξινό και με πιο έντονο άρωμα, φτάνει να προσαρμόσετε τον αριθμό (τα λάιμ είναι μικρότερα). Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η ποιότητα των λεμονιών. Περισσότερο από αλλού, στα γλυκά καλό είναι να χρησιμοποιούμε βιολογικά λεμόνια, γιατί συχνά χρειαζόμαστε και τη φλούδα τους. Τα πλένουμε πάντα καλά και τα σκουπίζουμε πριν τη χρήση. Το λεμόνι μπορεί να αλλάξει τη γεύση του γλυκού σας και σαν συνοδευτικό, όπως στο σιρόπι ενός κέικ ή σ' ένα γκλάσο. Μόλις ζεστάνει ο καιρός, θα φτιάξετε υπέροχο παγωτό και σορμπέ λεμονιού, που συνήθως σερβίρεται μέσα στο αδειασμένο φρούτο…
Updated: 15/03/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/03/15