Ανεξάρτητα από την περίσταση, την ώρα και το χώρο, τα μικρά γλυκάκια συμπληρώνουν όμορφα τον καφέ ή το τσάι, βρίσκουν θέση στο πρωινό, τελειώνουν με φινέτσα ένα γεύμα ή ένα δείπνο, μπορούν να σερβιριστούν στο μπαλκόνι, στην κουζίνα ή σε μια όμορφα στολισμένη τραπεζαρία. Στα συν, μπορούμε να συμπεριλάβουμε την ευκολία με την οποία ετοιμάζονται, αλλά και την ευκολία του σερβιρίσματος, την αγάπη που τους έχουν τα παιδιά και τη δυνατότητα να τα μεταφέρουμε, ας πούμε στην παραλία ή στο δάσος για ένα πικ νικ. Ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση, μπορούμε να επιλέξουμε ένα γλυκάκι που χρειάζεται μαγείρεμα αλλά και κάτι που σνομπάρει τη φωτιά και ποντάρει μόνο στο μαρινάρισμα, στο λιώσιμο και στην ανάμιξη των κατάλληλων υλικών.
Στην περίπτωση των γλυκών finger food που χρησιμοποιούμε φύλλο κρούστας, προκύπτει ένα μικρό θέμα σχετικά με το τι θα κάνουμε τα υπόλοιπα φύλλα (αν δεν σκοπεύουμε να φτιάξουμε finger food για ένα …λόχο. Μια λύση είναι να φτιάξουμε μια ωραία αλμυρή πίτα. Αλλιώς, ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα βολοβάν.
Updated: 01/03/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/05/15