Πολλά τα γλυκά του τηγανιού στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Από τους λουκουμάδες και τις τηγανίτες μέχρι τις δίπλες και τα αιθέρια τηγανητά γλυκά πιτάκια με τυρί της κρητικής κουζίνας με πρωθιέρεια την καταπληκτική Σφακιανόπιτα. Και μπορεί το τηγάνι να είναι πιο γρήγορο από τον φούρνο, όμως, θέλει την τέχνη του –και στο χυλό και στο άνοιγμα του φύλλου και στη θερμοκρασία του λαδιού. Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, πως όσοι από εμάς δεν ξέρουμε όλα αυτά τα μυστικά ή δεν έχουμε χρόνο να εντρυφήσουμε στην τέχνη των παραδοσιακών τηγανητών γλυκών, δεν μπορούμε να βυθιστούμε σε μια γρήγορη και σχετικά εύκολη απόλαυση. Οι συνταγές που σας δίνουμε δεν διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας αλλά έχουν το κατιτίς τους και θα φανούν χρήσιμες, είτε θέλουμε να φιλέψουμε παιδιά είτε θέλουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας ή σε φίλους ένα απλό γλυκάκι μαζί με τον καφέ, με ένα γλυκό κρασί ή με ένα ποτό.