Υλικά
300 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα κουβερτούρα
5 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών
1/3 φλ. Αmaretto*
3 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. ζάχαρη άχνη
2 δόσεις βανιλίνη
1 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
σαντιγί, λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσματα σοκολάτας
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (στερεώνουμε το κατσρολάκι στα χείλη άλλου μεγαλύτερου σκεύους που περιέχει νερό που σιγοβράζει). Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα κρόκους των αβγών με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήουν. Προσθέτουμε το Αmaretto κα συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά –σιγά τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε το μείγμα μέχρινα ενωθούν απολύτως τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μαλακές κορφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή και σταθερή μαρέγκα. Ανακατεύουμε μαλακά το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να διαλυθεί και ενώνουμε σταδιακά την υπόλοιπη μαρέγκα με τη μους, ανασηκώνοντάς την ελαφρά από κάτω προς τα πάνω για λίγα δευτερόλεπτα. Μοιράζουμε τη μαρέγκα σε μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγί, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσμα σοκολάτας και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το Αmaretto με μπράντι, ουΐσκι, ρούμι, Grand Marnier
A.Τ