Follow us

Μους σοκολάτας με Αmaretto

Μους σοκολάτας με Αmaretto

Υλικά

300 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα κουβερτούρα
5 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών
1/3 φλ. Αmaretto*
3 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. ζάχαρη άχνη
2 δόσεις βανιλίνη
1 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
σαντιγί, λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσματα σοκολάτας

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (στερεώνουμε το κατσρολάκι στα χείλη άλλου μεγαλύτερου σκεύους που περιέχει νερό που σιγοβράζει). Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα κρόκους των αβγών με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήουν. Προσθέτουμε το Αmaretto κα συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά –σιγά τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε το μείγμα μέχρινα ενωθούν απολύτως τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μαλακές κορφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή και σταθερή μαρέγκα. Ανακατεύουμε μαλακά το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να διαλυθεί και ενώνουμε σταδιακά την υπόλοιπη μαρέγκα με τη μους, ανασηκώνοντάς την ελαφρά από κάτω προς τα πάνω για λίγα δευτερόλεπτα. Μοιράζουμε τη μαρέγκα σε μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγί, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσμα σοκολάτας και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το Αmaretto με μπράντι, ουΐσκι, ρούμι, Grand Marnier

A.Τ

Επίσης...

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…