Follow us

Μους σοκολάτας με Αmaretto

Μους σοκολάτας με Αmaretto

Υλικά

300 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα κουβερτούρα
5 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών
1/3 φλ. Αmaretto*
3 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. ζάχαρη άχνη
2 δόσεις βανιλίνη
1 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
σαντιγί, λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσματα σοκολάτας

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (στερεώνουμε το κατσρολάκι στα χείλη άλλου μεγαλύτερου σκεύους που περιέχει νερό που σιγοβράζει). Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα κρόκους των αβγών με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήουν. Προσθέτουμε το Αmaretto κα συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά –σιγά τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε το μείγμα μέχρινα ενωθούν απολύτως τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μαλακές κορφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή και σταθερή μαρέγκα. Ανακατεύουμε μαλακά το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να διαλυθεί και ενώνουμε σταδιακά την υπόλοιπη μαρέγκα με τη μους, ανασηκώνοντάς την ελαφρά από κάτω προς τα πάνω για λίγα δευτερόλεπτα. Μοιράζουμε τη μαρέγκα σε μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγί, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσμα σοκολάτας και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το Αmaretto με μπράντι, ουΐσκι, ρούμι, Grand Marnier

A.Τ

Επίσης...

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Περισσότερα από

Γλυκό

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.