Υλικά
300 γρ. ροδάκινα
300 γρ. κεράσια
500 γρ. βανίλιες
1 φλ. νερό
½ φλ. ζάχαρη
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα, αν θέλουμε
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φρούτα και βγάζουμε τα κουκούτσια (χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο για τα κεράσια). Χωρίζουμε τα κεράσια στα δύο, κόβουμε τα ροδάκινα σε χοντρές φέτες και μετά κάθε φέτα στη μέση. Χωρίζουμε τις βανίλιες στα δύο και μετά κόβουμε κάθε μισό στη μέση. Βάζουμε τα φρούτα σε μπολ και μεταφέρουμε στο ψυγείο. Φτιάχνουμε τη σάλτσα: βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μισό φλιτζάνι βασιλικό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Αφήνουμε τη σάλτσα να σταθεί 20 λεπτά. Περιχύνουμε τα φρούτα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνιρισμένη με λίγα φύλλα βασιλικού.
Α.Τ.