Follow us

Ατομικά σουφλέ για επιδόρπιο

Ατομικά σουφλέ για επιδόρπιο

Το σουφλέ θεωρείται ένα δύσκολο γλυκό και δικαίως, αφού για να έχουμε ένα σωστό σουφλέ, το έδεσμα πρέπει να φουσκώσει και να υπερυψωθεί σε μια αέρινη κορώνα. Souffler σημαίνει στα γαλλικά αναπνέω και, ποιητική αδεία, το σουφλέ σημαίνει κάτι που φουσκώνει από μια πνοή. Όπου, αυτή η πνοή, στην περίπτωσή μας έρχεται κυρίως από τη μαρέγκα, τα χτυπημένα ασπράδια αβγών, που κρατάνε μέσα τους το αέρα. Αλλά και όταν επιτευχθεί ο σκοπός, δηλαδή το φούσκωμα, το σουφλέ πρέπει να φθάσει άμεσα στο πιάτο και στο κουτάλι, μια και το ξεφούσκωμα είναι γρήγορο, άμεσο και καθ’ όλα απογοητευτικό. Επηρεάζεται η γεύση του σουφλέ από το φούσκωμα; Όχι, καθόλου. Και ξεφουσκωμένο το σουφλέ είναι ένα νόστιμο γλυκό. Απλώς, χάνει σε impact. Χάνει το χειροκρότημα και το επιφώνημα. Ένα επίπεδο σουφλέ είναι απλώς ένα γλυκό. Ένα φουσκωμένο σουφλέ είναι μια ονειροφαντασία και η αδιαμφισβήτητη μαρτυρία της βιρτουοζιτέ του δημιουργού. Κατόπιν όλων τούτων, θα λέγαμε πως τα σουφλέ είναι μάλλον θέμα show off και λιγότερο θέμα γεύσης. Ποιος θα αρνηθεί, όμως, την ιδιαίτερη αξία του θεάματος και μάλιστα σε κάτι όπως τα γλυκά, τη ζαχαροπλαστική, που εκ προοιμίου είναι ο ορισμός του μη αναγκαίου σε επίπεδο θρέψης, αλλά και τόσο απαραίτητου σε επίπεδο ευχαρίστησης; Πολλά tips για την επιτυχία του σουφλέ εδώ.

Updated: 13/01/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 03/02/17

Επίσης...

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Περισσότερα από

Γλυκό

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.