Follow us

Mado, για παγωτό ντοντουρμά και όχι μόνο

Μια δυνατή άφιξη από την Τουρκία με γλυκά υψηλών προδιαγραφών, που αξίζει να δοκιμάσετε...

Mado, για παγωτό ντοντουρμά και όχι μόνο

Η Mado είναι μια πρόσφατη (μερικών μηνών) άφιξη στον χώρο των all day restaurants και του παγωτού, που φιλοδοξεί να γίνει place to be τουλάχιστον για το παγωτό της, αλλά και όχι μόνο. Ήδη έχει δηλώσει παρούσα στην Ελλάδα με δύο καταστήματα. Ένα σχετικά μικρό, αλλά ελκυστικό στην εμφάνιση take away, που προτείνει παγωτά και σιροπιαστά γλυκά κυρίως με έμφαση στο κιουνεφέ και ένα μεγάλο all day café-restaurant, το οποίο, εκτός από τα παραπάνω κάνει και μια πλήρη πρόταση φαγητού με αρκετές σπεσιαλιτέ από την Τουρκική κουζίνα.

Mado, για παγωτό ντοντουρμά και όχι μόνο

Άλλωστε, η Mado είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καθημερινών εστιατορίων στην Τουρκία, με παρουσία και στο εξωτερικό και με περισσότερα από 300 μαγαζιά στο portfolio της.
Η παρουσία της στην Ελλάδα, με αρχικό ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο βήμα για την εξάπλωσή της στην Ελλάδα και στη συνέχεια στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Αιχμή του δόρατος για την κατάκτηση της αγοράς αποτελεί το παγωτό dondurma, που προτείνουν και που αν το δοκιμάσετε θα συμφωνήσετε εύκολα, ότι είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις παγωτού που γίνονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, με προέλευση από το Maras. Το dondurma είναι ένα εξαιρετικά γευστικό παγωτό, που σαν βασικά στοιχεία έχει το φρέσκο γάλα και το σαλέπι. Με εξαίρετη κρεμώδη υφή και εξαιρετική αντίσταση στη θερμοκρασία περιβάλλοντος (δεν λιώνει εύκολα) το καλό dondurma είναι απολαυστικό και κερδίζει γευστικά όποιον το δοκιμάσει.

Δυστυχώς, για την ώρα θα πρέπει να βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη για να το απολαύσετε είτε στην Πλατεία Ελευθερίας είτε στην παραλιακή και κοσμική Νίκης. Οι πληροφορίες μου, όμως, λένε ότι σύντομα το πρώτο Mado και το εξαιρετικό dondurma θα ταξιδέψει και στην Αθήνα αλλά και σε αρκετές άλλες πόλεις. Αναμείνατε.

Επίσης...

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.