Follow us

Μπάρες σοκολάτας και βρώμης χωρίς ψήσιμο

Μπάρες σοκολάτας και βρώμης χωρίς ψήσιμο

Υλικά

1/4 φλ. λάδι καρύδας ή ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
½ φλ. μέλι ή maple syrup
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
1 δόση βανιλίνη
½ κ.γ. αλάτι
2 φλ. νιφάδες βρώμης
3 φλ. δημητριακά πρωινού χωρίς ζάχαρη
1 φλ. ηλιόσποροι ανάλατοι
½ φλ. σουσάμι ωμό
1 φλ. τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ελαφρά με ηλιέλαιο ένα ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί 25 εκ. x 32 εκ. Βάζουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το λάδι, το μέλι ή το σιρόπι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανιλίνη και το αλάτι. Ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας πού και πού μέχρι το μείγμα να πάρει βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε μεγάλο βαρύ μπολ, ανακατεύουμε καλά τη βρώμη, τα δημητριακά πρωινού, τους ηλιόσπορους, το σουσάμι και τα τσιπς σοκολάτας. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το σιρόπι που έχουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν πλήρως. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος 1 –1,5 εκ, πιέζοντας με το πίσω μέρος της παλάμης μας (βρέχουμε πρώτα τα χέρια μας) ή κυλώντας στην επιφάνεια ένα μπουκάλι ελαφρά βρεγμένο. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Βγάζουμε το ταψί και κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 2 εκ. και μετά σε κομμάτια 6 εκ. Οι μπάρες διατηρούνται καλά σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 10 ημέρες και ακόμα καλύτερα αν τις βάλουμε στο ψυγείο.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.