Follow us

Μπάρες σοκολάτας και βρώμης χωρίς ψήσιμο

Μπάρες σοκολάτας και βρώμης χωρίς ψήσιμο

Υλικά

1/4 φλ. λάδι καρύδας ή ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
½ φλ. μέλι ή maple syrup
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
1 δόση βανιλίνη
½ κ.γ. αλάτι
2 φλ. νιφάδες βρώμης
3 φλ. δημητριακά πρωινού χωρίς ζάχαρη
1 φλ. ηλιόσποροι ανάλατοι
½ φλ. σουσάμι ωμό
1 φλ. τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ελαφρά με ηλιέλαιο ένα ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί 25 εκ. x 32 εκ. Βάζουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το λάδι, το μέλι ή το σιρόπι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανιλίνη και το αλάτι. Ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας πού και πού μέχρι το μείγμα να πάρει βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε μεγάλο βαρύ μπολ, ανακατεύουμε καλά τη βρώμη, τα δημητριακά πρωινού, τους ηλιόσπορους, το σουσάμι και τα τσιπς σοκολάτας. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το σιρόπι που έχουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν πλήρως. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος 1 –1,5 εκ, πιέζοντας με το πίσω μέρος της παλάμης μας (βρέχουμε πρώτα τα χέρια μας) ή κυλώντας στην επιφάνεια ένα μπουκάλι ελαφρά βρεγμένο. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Βγάζουμε το ταψί και κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 2 εκ. και μετά σε κομμάτια 6 εκ. Οι μπάρες διατηρούνται καλά σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 10 ημέρες και ακόμα καλύτερα αν τις βάλουμε στο ψυγείο.

A.T.

Επίσης...

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…