Υλικά
4 κ.σ. κακάο άγλυκο
400 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 δόσεις βανιλίνη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 ασπράδια
Για τη σάλτσα
300 γρ. κόκκινα φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 -170ο C. Καβουρδίζουμε ελαφρότατα τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι και τα περνάμε από τη μουλινέτα να γίνουν σαν σκόνη.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βράζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει η σάλτσα, γύρω στα 3 -5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την πουτίγκα: κοσκινίζουμε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα ζάχαρη -αμύγδαλα -κακάο ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με σπάτουλα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 16 πυρίμαχα αντικολλητικά φορμάκια. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων.
Α.Τ.